Ordu yağlısı olarak da bilinen Ordu pidesinin coğrafik işaret tescil dokümanı verilmesiyle, vilayet genelinde tescillenen eser sayısı 14’e yükseldi.
Orduluların severek tükettiği, yerli ve yabancı turistlerin kente geldiklerinde tattığı, ihracatı da yapılan Ordu pidesinin lezzetinin ülke sonlarını aştı..
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kendine has özellikleriyle kent kültüründe yer edinmiş eserlere coğrafik işaret alınmasıyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
Tescillendi
Açıklamada, Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığının teşebbüsleriyle Ordu pidesinin, Türk Patent ve Marka Kurumunun 1 Şubat 2023 tarih ve 142 sayılı Resmi Coğrafik İşaret ve Klasik Eser İsmi Bülteni’nde yayınlanarak mahreç işaretli eser olarak tescillendiği kaydedildi.
Açıklamada, “Genellikle kıymalı, peynirli yahut kuşbaşılı iç harç konup pişirilerek yarı açık biçimde üretilen Ordu pidesi ağır ilgi görüyor.” tabiri kullanıldı.
İl genelinde tescillenen eser sayısı 14’e yükseldi
Ordu yağlısı olarak da bilinen Ordu pidesiyle birlikte vilayet genelindeki coğrafik işaret tescilli eser sayısının 14’e çıktığı bilgisi yer alan açıklamada, daha evvel Kabataş helvası, Ordu Perşembe ceviz helvası, Ordu yayla pancarı (dürme) turşusu, Akkuş şeker fasulyesi, Gürgentepe çoban fasulyesi, Ordu kivisi, Ordu tostu, Yalıköy köftesi, Ordu taflan turşusu, Ordu sakarca mıhlaması, Ordu melocan kavurması, Ordu galdirik kavurması ve Mesudiye kuru ekmeğinin (Mesudiye goliti) tescillendiği hatırlatıldı.