Yediğimiz ve içtiğimiz her şey direkt midemizi ilgilendiriyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, mide rahatsızlığı olanlar için mükemmel bir tahlil önerdi. Deneyen asla pişman olmuyor.
Yediğimiz ve içtiğimiz her şey sindirim sistemi sonrasında midede bir müddet bekliyor. Bu yüzden ağzımızdan geçen her lokma direkt midemizi etkiliyor.
Aksi durumda kimi mide rahatsızlıkları yaşanabilir. Mide hastalıkları ortasında en sık görünen ise gastrit ve ülser. Bu formda rahatsızlıkları olanların yediklerine daha çok dikkat etmesi gerekiyor.
Mide rahatsızlıklarında tedavi maksatlı çok fazla kullanılan ilaç var. Lakin birtakım bireyler ilaçlara başvurmak yerine konutta doğal metotlarla meselelerini çözümlemek istiyor.
Bu noktada Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun önerisi devreye giriyor. Sağlıklı beslenme konusunda birçok yol gösteren ve reçeteler veren Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, mide rahatsızlıkları olanlar için bir besin önerdi.
2-3 kaşık yedikten sonra mide problemlerini tedavi edeceğini belirtti. İşte Prof. Dr. Saraçoğlu’nun gastrit ve ülseri kökünden kesen mucizevi besini…
Mide yaralarını sarıyor!
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bilhassa mide yaraları, ülser ve gastrit için tahini öneriyor.
Tahini aç karnına dolu dolu 2-3 kaşık tüketin ve akabinde yarım saat boyunca su içmeyin. Böylelikle midedeki yaraları ve problemleri tedavi edecektir.
NOT: Şeker hastalarına ise tahin yasaktır. Şeker hastası iseniz tahini ve türevlerini çok az tüketin.